Verkoopstyling

Verkoopstyling is het zo optimaal mogelijk presenteren van een woning met het doel een zo groot mogelijke kans te maken
op een zo snel mogelijke verkoop tegen een zo hoog mogelijke prijs.

Wat houdt het precies in?

Verkoopstyling gaat verder dan het verplaatsen van een stoel of bank.
Er wordt gekeken naar de stijl en de mogelijkheden van de woning maar ook naar de wensen,
uitgavenpatroon en levensbehoeften van potentiële kopers. Dit alles om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken.

Het is een uitdaging om met een ogenschijnlijk onverkoopbaar huis een succesvol resultaat te bereiken.
Het te transformeren naar een woning die, voor veel potentiële kopers, als een jas gegoten zit!

Waarom verkoopstyling?

Veel woningen staan onnodig lang te koop omdat de persoonlijke inrichting van de bewoners te smaakgebonden of gedateerd is.
Of omdat de ruimte in de woning niet optimaal tot zijn recht komt. Potentiële kopers willen hun eigen spullen denkbeeldig kunnen plaatsen en zich al thuis voelen. Daarom is het voor U als verkoper belangrijk verkoopstyling toe te passen.

Het verkoopklaar maken van woningen is in Amerika en Engeland orde van de dag.
Als er meerdere woningen in een zelfde straat of wijk en met de zelfde eigenschappen te koop staan dan zal uw woning er makkelijker uit springen
omdat juist bij u verkoopstyling is toegepast. Daarnaast kan verkoopstyling goed worden toegepast in modelwoningen van te verkopen woonprojecten.

Mogelijkheden:

Quickscan (kort mondeling advies) van 1 uur:

Een quickscan is een kort mondeling verkoopstylingadvies. Met deze vorm van advies kunt u snel actie ondernemen om uw huis aantrekkelijk te maken voor de verkoop. Daarom is het met name uitermate geschikt voor als u op korte termijn een bezichtiging verwacht of als u voor een open huizen dag een optimale presentatie wenst.                                                                                                                                                                            

Werkwijze: Voorafgaand aan mijn bezoek zal ik de woning aan de hand van beschikbare foto´s alvast doornemen. Tijdens mijn bezoek zal ik met u alle ruimtes in en om het hele huis doorlopen en zal ik per ruimte mondeling mijn bevindingen en advies uitbrengen. U krijgt een bewaarmap met daarin checklists die u kunt gebruiken om per kamer de adviezen te noteren.  Deze kunt u dan later makkelijk terug lezen als u de adviezen toe gaat passen. Daarnaast ontvangt u een handout met een aantal algemene tips die u helpen bij het presenteren van uw woning.

Voor een quickscan kunt u direct met Nouvelle Vie een afspraak maken op een tijdstip die voor u wenselijk is.

Mondeling advies van 2 uur:

Als u een woning bezit die al in de verkoop staat of nog in de verkoop komt en die U graag wilt laten opvallen tussen het woning aanbod dan is een mondeling advies van 2 uur een goede keuze. Heeft U een woning van een omvangrijk formaat, een smaakgebonden inrichting cq afwerking of er is veel achterstallig onderhoud dan is een mondeling advies van 2 uur minimaal noodzakelijk. Deze tijd is nodig om ervoor te zorgen dat elke ruimte tot in detail aan bod kan komen. Zo heeft u de mogelijkheid om alle noodzakelijke en wenselijke aanpassingen duidelijk te noteren.

Werkwijze: Voorafgaand aan mijn bezoek zal ik de woning aan de hand van beschikbare foto´s alvast doornemen. Tijdens mijn bezoek zal ik met u alle ruimtes in en om het hele huis doorlopen en zal ik per ruimte mondeling mijn bevindingen en advies uitbrengen. U krijgt een bewaarmap met daarin checklists die u kunt gebruiken om per kamer de adviezen te noteren. Deze kunt u dan later makkelijk terug lezen als u de adviezen toe gaat passen. Daarnaast ontvangt u een handout met een aantal algemene tips die u helpen bij het presenteren van uw woning.

Voor een mondeling advies kunt u direct met Nouvelle Vie een afspraak maken op een tijdstip die voor u wenselijk is.

Daarrnaast is het  mogelijk het advies uitgebreid schriftelijk te laten plaats vinden zodat U alle adviezen in een uitgewerkte map overhandigd krijgt. Het voordeel hiervan is dat U niet zelf aanwezig hoeft te zijn tijdens het advies in de woning en dus ook niet zelf hoeft te noteren en te onthouden.

 

Schriftelijk advies:

Allereerst vind er al dan niet via de makelaar een gesprek plaats in uw woning
waarbij ter voorbereiding globaal een aantal zaken mondeling wordt gemeld dat belangrijk is voor het verkoopklaar maken van de woning.

Naar aanleiding van dit gesprek krijgt u een uitgebreid schriftelijk advies waarbij alle ruimtes in en om de woning aan bod komen.
Per ruimte zal ik tot in detail beschrijven wat er het beste gedaan kan worden zodat u als verkopende partij er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Uiteraard wordt er voor het uitbrengen van een schriftelijk advies niet alleen naar uw woning gekeken maar gaat er ook een uitgebreid marktonderzoek en doelgroepanalyse aan vooraf. In het kort gezegd: Welke huizen staan er in dezelfde prijsklasse te koop in de omgeving en wat voor mensen zullen de woning komen bezichtigen? Zo wordt er een heel duidelijk beeld gegeven van de mogelijkheden die de woning biedt en kan er goed worden ingespeeld op de markt. 

Mocht u bepaalde werkzaamheden zoals schilderwerk, vloeren leggen, styling etc. liever geheel of gedeeltelijk uit willen besteden
dan kan er een passend en vrijblijvend actieplan en begroting(prijsberekening) voor u worden geschreven.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een quickscan zijn €125,- 
De kosten voor een mondeling advies van 2 uur zijn €225,- 
De kosten die aan een schriftelijk advies zijn verbonden (incl de mondelinge bespreking) zijn € 325,-
De kosten voor het maken van een kostprijsberekening en eventuele styling in combinatie met een schriftelijk advies zijn € 65,- per uur